Ga naar de inhoud

Onze geschiedenis

Hoe het allemaal begon

Al bijna 12 jaar lang draagt het Studiehuis bij aan gelijke ontwikkelingskansen voor jongeren uit Amsterdam Zuidoost. 

Het oprichten van het Studiehuis Zuidoost

Studiehuis 6

Studiehuis Zuidoost wordt opgericht op verzoek van de gemeente Amsterdam. In de eerste jaren focussen wij alleen op vwo-leerlingen uit Amsterdam Zuidoost die buiten het stadsdeel naar school gaan.  

2012

Uitbreiding van het Studiehuis Zuidoost

Studiehuis 6

Na het succes van het eerste jaar, breiden wij onze capaciteit uit en zijn er dit jaar ook Havo leerlingen uit Amsterdam Zuidoost welkom op het Studiehuis.

2013

Onze 100e student

portrait-of-happy-caucasian-boy-standing-at-chalkb-2021-09-03-06-28-24-utc-copy.jpg

De vraag naar huiswerk- en studiebegeleiding blijft groeien en het Studiehuis Zuidoost wordt een gevestigde naam binnen het stadsdeel Zuidoost. We mogen dit jaar onze 100e leerling verwelkomen!

2015

Verhuizing naar onze nieuwe locatie

Studiehuis 1

Studiehuis Zuidoost verhuist! Onze nieuwe locatie straalt ruimte en helderheid uit, met moderne inrichting en levendige, lichte kleuren. Hier kunnen jongeren in een rustige omgeving ongestoord werken aan hun huiswerk, zonder afleiding van televisie, spelende broertjes of zusjes, en andere storende factoren.

2017

Uitbreiding en start van studiehuis-activiteiten 

Solliciteren - 2

De vraag naar begeleiding van het Studiehuis Zuidoost blijft groeien. Daarom dat wij vanaf 2020 naast vwo en havo scholieren, ook vmbo scholieren uit Amsterdam Zuidoost verwelkomen op het Studiehuis.

 

Ook starten wij dit jaar met een programma van activiteiten en workshops die aansluiten op de behoeften van de leerlingen en bijdragen aan hun positieve identiteitsontwikkeling, de ontwikkeling van hun talenten, gezonde leefstijl, toekomstvisie en weerbaarheid in de breedste zin. 

2020

Opening nieuwste locatie van het Studiehuis

foto nieuwe locatie

Wij zijn verhuisd naar een mooie, grotere locatie. Wij hebben nog wel hetzelfde adres (Bijlmerdreef 101) maar nu met eigen deur. Op deze locatie kunnen wij nog meer leerlingen begeleiden!

2024

We hebben nog plek, dus schrijf je in.

Wil jij graag deel uitmaken van het Studiehuis? We hebben nog enkele plekken beschikbaar! Denk je dat Studiehuis Zuidoost jou kan helpen bij je schoolwerk? Of willen je ouders graag meer informatie? Schrijf je dan nu in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.